Logotyp KFUM

KFUM har drivit lägerverksamhet på Norrbyskär sedan tidigt 50-tal och vårt motto är “Empowering Young People”. Här har ungdomar fått växa och utvecklas samtidigt som de har det fantastiskt roligt i över 65 år. KFUM Norrbyskär är en del av KFUM Umeå och sommarens verksamhet genomförs helt av ideella ledare, med stöttning från tjänstepersonal. Många ledare har börjat sin karriär på lägergården som lägerdeltagare, och är nu med och för arvet vidare.

Ända från juni till augusti väcks gården till liv och fylls av lägerverksamhet. Vi anordnar äventyr för allt ifrån små barn till stora, och tack vare Umeå Pastorat brukar vår gård förgyllas av konfirmander nästan hela sommaren.

På lägergården finns det mycket att utforska och under delar av sommaren går det att boka in aktivitetspass i mån av tid i t.ex. Höghöjdsbanan, klättertornet, bågskyttebanan eller i vår segelbåtshamn. Eller varför inte hyra en kanot och upptäcka vad Norrbyskärs vatten har att erbjuda?

På grund av Covid-19 tar vi bara emot besökare med en redan tidigare bokning, och spontana besökare kommer ombes lämna området. Vi hoppas att ni har förståelse för detta och hjälper oss att skapa en trygg och hälsosam upplevelse för våra lägerdeltagare. 

Kontakt för information eller bokning

norrbyskar@kfum.nu (i första hand)

0930-24000 KFUM Norrbyskärs Lägergårdschef samt gårdsledning

Sofia (4/6-22/8)

Nora (4/6-22/8)

Mer information hittar ni här!

KFUM Umeås hemsida – www.kfum.nu

Bokningsbara aktiviteter

Mellan 7/7-5/8 kommer det finnas möjlighet att boka aktiviteter, vi kommer publicera bokningsbara datum och aktiviteter här på Visit Norrbyskär närmare i tiden. Håll dig uppdaterad! Utöver dessa datum tar vi ej emot privatpersoner. 

Vecka 27: Kanoututhyrning tillgänglig söndag

Vecka 28: Kanotuthyrning tillgänglig måndag-söndag

Vecka 29: Kanotuthyrning tillgänglig eftermiddag måndag-onsdag, förmiddag torsdag och fredag, samt hela lördag och söndag. 

Vecka 30: Kanotuthyrning tillgänglig måndag och onsdag-söndag.

Vill du boka? Kontakta gårdsledningen på mejl under kontakt.

TRYGGHET & SAMARBETE (TS)

Roliga tillits- och samarbetsövningar som utmanar och utvecklar er grupp. Även kallat ”teambuilding”. Utifrån er grupps behov och önskemål sätter våra erfarna instruktörer ihop ett program som passar. Passen bygger på etablerade teorier om grupprocess och feedback.

Praktiska övningar som bygger tillit och förmåga att samarbeta varvas med utvärdering och samtal. Den här aktiviteten passar alla typer av grupper som vill utvecklas och bli starkare tillsammans. Ni kommer att lära känna er själva och varandra bättre.

3 timmar, 250:-/deltagare

Minst 6 deltagare

KLÄTTERTORNETUtsikt från klättertornet.
I skogen på lägergården står ett av Sveriges högsta klättertorn. På det 20 meter höga tornet finns det utmaningar för både nybörjare och erfarna klättrare. Tillsammans med våra instruktörer får du klättra utifrån dina förkunskaper. Denna aktivitet kan med fördel kombineras med drickaback-klättring.

2 timmar, 160:-/deltagare

Minst 8 deltagare, Max 14

TRAPETZEN

Säkrad av en instruktör klättrar du upp i en tio meter hög stolpe. Väl uppe ställer du dig på en liten plattform för att sedan slänga dig ut och försöka fånga trapetzen.

ca 10 min per hopp, 160:-/deltagare

Minst 4 deltagare, Max 14

höghöjdsbananHÖGHÖJDSBANAN
Utmana dig i vår höga Äventyrsbana. Banan går mellan träden på 4-6 meters höjd och består av utmanande hinder så som lianer, djungelbroar, linor och snurrande stockar. För dig som vill och vågar så avslutas banan med en stor gunga.

ca 3 timmar, 300:-/deltagare

Minst 8 deltagare, Max 14

 

SEGLING
Vi har en flotta som består av 3 Laser Bahia och 8 Laser Bug. Förutom all utrustning, instruktörer och följebåt ingår grundläggande sjövett och teknikgenomgång i segling. Utifrån gruppens förkunskaper utformar instruktörerna ett pass för er. Segling är en naturupplevelse oavsett väder och vind. Vi reserverar oss dock för allt för hårt väder.

Laser Bugg (mindre båt), 3 tim, 300:-/deltagare
Laser Bahia (större båt), 3 tim, 500:-/deltagare

Minst 5 deltagare, max 12.

KANOT

Upptäck skäret från vattnet! En kanottur på Norrbyskär kan vara ett avkopplande sätt att komma ut i naturen, ett sätt att upptäcka skärets historiska platser eller ett äventyr bland vraken.

Väljer ni att boka aktiviteten med instruktör så hjälper instruktören gruppen med utrustning, grundläggande sjövett och teknikgenomgång i paddling. Efter det kommer instruktören stötta er ute till havs samt guida er till sevärda platser runt Norrbyskär.

I hyra av kanoter ingår även paddlar och flytvästar. Ni får sedan på egen hand upptäcka Norrbyskärs kust.

Halvdag (4h) 400:-/kanot

Heldag (8h) 700:-/kanot

1 dygn (24 h) 1500:-/kanot

Förlorad eller skadad utrustning debiteras till fullpris.

Försenad återlämning debiteras med en extra hyresperiod av samma sort.

 

Kanot med instruktör (2h) 200:-/person 

Minst 8 deltagare vid kanot med instruktör.

 

DSCN9359

IMG_3725

DSCN9351

 

SMIDE
I vår smedja från slutet av 1800-talet kan du lära dig mer om hantverket. Tillsammans med en instruktör lär du dig enklare smide såsom en krok eller spik.

ca 3 timmar, 300:-/deltagare

Minst 5 deltagare, Max 12

DSCN9478

BÅGSKYTTE
Har du drömmar om att vara som Robin Hood, eller vill du prova en riktigt häftig precisionssport? Vi lär dig gärna att hantera en pil och båge.

ca 1 timmar, 160:-/deltagare

Minst 8 deltagare

IMG_4819


Läs mer HÄR.Logotyp KFUM