Längst söderut efter Långgrundsgatan ligger Kyrkans lägergård. Den består av den gamla skolan med tillhörande kyrksal och lärarbostäder. Lägergården uthyrs till grupper och privatpersoner. Ungdomsverksamhet har företräde. Boendet har vandrarhemsstandard med drygt 60 bäddar. Vi hyr ut med kock och matsal för upp till 70 personer, med ”mat för alla” efter önskemål .

Bokning
För prisuppgifter och bokning av lägergården var god kontakta stiftelsens ordförande Christer Fredriksson telefon 090-662 31 11. Det går också att boka kyrksalen för gudstjänst, dop, vigsel.

Vandrarhemsboende
Flertalet sängar finns i flerbäddsrum. Dessutom finns några dubbelrum och enkelrum.

Utveckling
Stiftelsen arbetar ständigt med att underhålla de kulturhistoriskt värdefulla skolbyggnaderna med kyrka och klockstapel. I det arbetet har vi stöd av länsstyrelsen och dess antikvariska konsulter.
För att öka standarden på anläggningen uppför vi nu ett nytt servicehus med duschar, bastu och konferensvåning, på den plats öster om huvudbyggnaden där det tidigare stod ett liknande hus. Samtidigt återställer vi tomtmarken för att få fler aktivitetsytor och synliggöra spår från Norrbyskärs storhetstid.

Läs mer på Svenska kyrkans sida