KFUM Umeås kurs- och lägergård på Norrbyskär ligger på den bortre ön, Blågrundet. Där erbjuder vi ett brett utbud av aktiveter och boende av vandrarhemsstandard. Under sommaren arrangeras mängder av läger för barn och ungdomar. På våren och hösten är besökarna skolklasser, företag och föreningar. Vi skräddarsyr paket som passar er!

Håll utkik här under sommaren för att få information om gården och vilka möjligheter det finns att boka aktiviteter vecka för vecka.

Bokningsbara aktiviteter

Måndag 23/7 klockan 14.00 Höghöjdsbanan

För att boka kontakta vår lägergårdschef eller någon av lägercheferna.

 

TRYGGHET & SAMARBETE (TS)
Roliga tillits- och samarbetsövningar som utmanar och utvecklar er grupp. Även kallat ”teambuilding”. Utifrån er grupps behov och önskemål sätter våra erfarna instruktörer ihop ett program som passar. Passen bygger på etablerade teorier om grupprocess och feedback.
Praktiska övningar som bygger tillit och förmåga att samarbeta varvas med utvärdering och samtal. Den här aktiviteten passar alla typer av grupper som vill utvecklas och bli starkare tillsammans. Ni kommer att lära känna er själva och varandra bättre.

Barn, 2 timmar, 160:-/deltagare
Vuxen, 3 timmar, 250:-/deltagare

Minst 6 deltagare

 

 

KLÄTTERTORNET
I skogen på lägergården står ett av Sveriges högsta klättertorn. På det 20 meter höga tornet finns det utmaningar för både nybörjare och erfarna klättrare. Tillsammans med våra instruktörer får du klättra utifrån dina förkunskaper. Denna aktivitet kan med fördel kombineras med drickaback-klättring.

2 timmar, 160:-/deltagare

Minst 6 deltagare, Max 16

DRICKABACK-KLÄTTRING
Säkrad i klätterrep ska du stapla så många backar som möjligt på varandra. Samtidigt måste du balansera på toppen av tornet du just har byggt.

2 timmar, 160:-/deltagare

Minst 6 deltagare, Max 16

 

Utsikt från klättertornet.

 

HÖGHÖJDSBANAN
utmana dig i vår höga Äventyrsbana. Banan går mellan träden på 4-6 meters höjd och består av utmanande hinder så som lianer, djungelbroar, linor och snurrande stockar. För dig som vill och vågar så avslutas banan med en stor gunga.

 

ca 3 timmar, 300:-/deltagare

Minst 8 deltagare, Max 16

höghöjdsbanan

 

TRAPETZEN

Säkrad av en instruktör klättrar du upp i en tio meter hög stolpe. Väl uppe ställer du dig på en liten plattform för att sedan slänga dig ut och försöka fånga trapetzen.

ca 10min per hopp, 160:-/deltagare

 

SUPERGUNGAN
Känns höjder som en barnlek, saknar du överlevnadsinstinkter, eller är du bara en adrenalin-junkie? Då kan supergungan vara någonting för dig. På toppen av det 20 meter höga klättertornet har du möjlighet att ta klivet ut i vår största aktivitet. Våra instruktörer hjälper med säkerheten, tips och en stöttande hand.

 

SEGLING
Vi har en flotta som består av 3 Laser Bahia och 8 Laser Bug. Förutom all utrustning, instruktörer och följebåt ingår grundläggande sjövett och teknikgenomgång i segling. Utifrån gruppens förkunskaper utformar instruktörerna ett pass för er. Segling är en naturupplevelse oavsett väder och vind. Vi reserverar oss dock för allt för hårt väder.

Laser Bugg (mindre båt), 3tim, 300:-/deltagare
Laser Bahia (större båt), 3tim, 400:-/deltagare

 

KANOT
Upptäck skäret från vattnet! En kanottur på Norrbyskär kan vara ett avkopplande sätt att komma ut i naturen, ett sätt att upptäcka skärets historiska platser eller ett äventyr bland vraken.

Väljer ni att boka aktiviteten med instruktör så hjälper instruktören gruppen med utrustning, grundläggande sjövett och teknikgenomgång i paddling. Efter det kommer instruktören stötta er ute till havs samt guida er till sevärda platser runt Norrbyskär.

I hyra av kanoter ingår även paddlar och flytvästar. Ni får sedan på egen hand upptäcka Norrbyskärs kust.

Halvdag (4h) 200:-/kanot
Heldag (8h) 400:-/kanot
1 dygn (24 h) 800:-/kanot

Med instruktör, 2tim, 160:-/deltagare

 

IMG_3725DSCN9359

 

 

 

 

DSCN9351

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SMIDE
I vår smedja från slutet av 1800-talet kan du lära dig mer om hantverket. Tillsammans med en instruktör lär du dig enklare smide såsom en krok eller spik.

ca 2 timmar, 300:-/deltagare

Minst 5 deltagare

DSCN9478

 

BÅGSKYTTE
Har du drömmar om att vara som Robin Hood, eller vill du prova en riktigt häftig precisionssport? Vi lär dig gärna att hantera en pil och båge.

ca 1 timmar, 160:-/deltagare

Minst 5 deltagare

 

BASTU OCH BADTUNNA
Vacker bastu med panoramafönster mot havet. Bastun som ligger på klipporna rymmer upp till 30 personer och utanför finns en terrass med badtunna. En träspång leder ner till havet för den badsugne.

Bastu:600:-/grupp (1-3 timmar)

Bastu och Badtunna: 2500:-/grupp (1-3 timmar)

IMG_4819


 

 

Profilbild

   Lägergårdschef

   Malou Andersson

   0930-24000

   norrbyskar@kfum.se

 

 

Läs mer HÄR.Logotyp KFUM